Arena Center AC Store AC Travel AC Print Keilahalli Leikkiluola

Salibandyn Kesähöntsä

• MYLLYPURO

Täysin uudistunut Kesähöntsä 2019 kutsuu joukkueet mukaan kesän hauskimpiin ja hikisimpiin peleihin!

 

Kesähöntsä 2019 -turnauksessa pelattiin täysin uudella tavalla, kun pienellä kentällä pelattiin 3 vs. 3 ja maalivahdit! Rennon kesätunnelman peleissä virtasi hiki ja syntyi vauhdikkaita vääntöjä. Uudistettu pelitapa sai kiitosta osallistujilta ja tuomareilta.

 

Mestaruudet on ratkaistu! Onnea voittajille!

Miehet Avoin – Idänmiehet

Miehet Hupi – Ratkingclub

 

>> Otteluohjelma 2019 (Torneopal)


Kesähöntsä 2020 turnausinfo

 • Ajankohta xx.xx.2020
 • Sarjat: Miehet Avoin, Harraste ja Hupi | Naiset Harraste
 • Ottelut: min. 4 ottelua / joukkue
 • Peliaika: 1×12 min
 • Kentän koko: 18x10m
 • Hinta: xx € / joukkue
 • Pelipaikka: Arena Center Myllypuro

Sarjat ja sarjarajoitukset

Miehet Avoin: Ei rajoituksia.

Miehet Hupi: Hupisarja on suunnattu pelaajille/joukkueille, jotka edustavat korkeintaan SSBL alueiden alinta divisioonatasoa (Etelä-Suomi ja Sisä-Suomi 6 div., muu Suomi 5 div.). A- tai B-poikien SM-sarjan tai 1. divisioonan pelaajat eivät saa osallistua Hupisarjaan. Rajoitukset koskevat SSBL kautta 2018-2019.


Palkinnot

Sarjan paras joukkue palkitaan pokaalilla.


Majoitus

Tarjoamme joukkueille majoituspaketteja laadukkaissa hotelleissa. Mikäli olette tulossa kauempaa, majoituksia voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta floorball(at)arenacenter.fi.


Ruokailut

Joukkueilla on mahdollisuus ruokailuun Arena Center Myllypurossa hintaan 9,90e/hlö. Minimitilaus 8 henkilöä. Ruokailut tilataan Torneopal-järjestelmän kautta ja niitä ehtii tilata myös otteluohjelman julkaisemisen jälkeen.


Otteluohjelmat

Turnauksen otteluohjelmat julkaistaan vähintään viikkoa ennen tapahtuman alkamista.


Pelipaikka

Fat Pipe Center – Arena Center Myllypuro
Alakiventie 2
00920 Helsinki
7 salibandykenttää
Hallin pohjakartta


Säännöt

Turnauksessa noudatetaan SSBL:n sääntöjä seuraavin tarkennuksin / poikkeuksin:

 1. Joukkue on velvollinen ennen ensimmäisen ottelun alkua toimittamaan luettelon kaikista joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä turnauksen järjestäjille sähköisessä järjestelmässä. Tässä pelaajaluettelossa tulee olla kaikki joukkueen pelaajat ja toimihenkilöt nimettynä, eikä sitä saa muuttaa turnauksen aikana ilman järjestäjätahon suostumusta. Otteluihin ei tarvitse toimittaa paperista pelaajaluetteloa.
 2. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa ja maalivahti per joukkue. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen koko max. 8 pelaajaa + taustahenkilöt.
 3. Peliaika on 1 x 12 minuuttia.
 4. Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen suosituskoko 10 m x 18 m. Koko voi vaihdella olosuhteiden mukaan.
 5. Maalialueen koko on 2,5m x 2,65m.
 6. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.
 7. Joukkueilla ei ole käytössä aikalisiä.
 8. Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville (Playoff) suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu kolmella vetäjällä SSBL yksittäisten ottelujen sarjamääräysten mukaisesti. Kotijoukkue aloittaa rangaistuslaukauskilpailun. Erotuomarit päättävät kumpaan päätyyn lauotaan. Maalivahti menee ensin maaliin ja vasta sen jälkeen rangaistuslaukausta laukova pelaaja kentälle. Tämän jälkeen tähän laukaukseen ei saa enää vaihtaa maalivahtia. Mikäli tilanne on yhä kolmansien laukojien jälkeen tasan, etenee rangaistuslaukauskilpailu yksi pari kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä. Samat kolme pelaajaa suorittavat yhden rangaistuslaukauksen kerrallaan, kunnes ratkaiseva tulos on saavutettu. Jatkolaukauksia ei tarvitse suorittaa samassa järjestyksessä kuin varsinaiset rangaistuslaukaukset, mutta pelaaja ei saa suorittaa kolmatta laukaustaan ennen kuin kaikki kolme pelaajaa ovat suorittaneet vähintään kaksi laukausta jne.
 9. Ottelu alkaa kiista-aloituksella keskipisteeltä. Maalin jälkeen maalin päästänyt joukkue jatkaa peliä erotuomarin merkistä keskipisteeltä syötöllä taaksepäin.
 10. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin puoli metriä kentän reunasta, päädyissä kulmapisteeltä).
 11. Rikkeiden osalta peleissä noudatetaan salibandyn sääntöjä seuraavin täsmennyksin: Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat vapaalyönnin, tuomitaan myös Kesähöntsässä vapaalyönti. Maalintekotilanteessa tehdystä rikkeestä tuomitaan rangaistuslaukaus.
 12. Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat 2 minuutin rangaistuksen, tuomitaan Kesähöntsässä rangaistuslaukaus. Tähän kuuluvat myös tahalliset ja toistuvat rikkeet.
 13. Salibandyssa 5 minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavista rikkeistä tuomitaan sählyssä 2 rangaistuslaukausta. PR1, PR2 ja PR3 tuomitaan kuten salibandyssa, mutta niistä aiheutuva 5 minuutin rangaistus korvataan kahdella (2) rangaistuslaukauksella.
 14. Suosittelemme kaikille suojalasien käyttöä otteluissa.
 15. Joukkueen kenttäpelaajien pelipaitojen on oltava yhtenäiset ja numeroitu.

Järjestys sarjassa

Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste.

Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, ratkeaa paremmuus seuraavasti:

 1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
 3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
 4. koko lohkon maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
 5. koko lohkossa tehdyt maalit
 6. arpa

Mikäli jatkolohkossa joukkueet päätyvät tasapisteisiin, eivät aiemmat lohkovaiheet vaikuta jatkolohkon järjestykseen tasapisteissä.

Lohkojen keskinäisessä vertailussa joukkueiden paremmuus määräytyy seuraavasti:
0. pisteet / ottelu
1. maaliero / ottelu
2. tehdyt maalit / ottelu
3. arpa

Joukkueenjohtajat

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan niin pelien aikana kuin muuallakin, sekä yhteydenpidosta järjestäjätahoon turnauksen aikana. Joukkueenjohtajan on oltava täysi-ikäinen (yli 18-vuotias).

Vastalauseet

Vastalause on ottelun osapuolen tekemä ilmoitus ja vaatimus ottelutuloksen mitätöimiseksi tai muuttamiseksi sellaisen ottelussa tai otteluolosuhteissa tapahtuneen taikka edustus- tai pelioikeutta koskevasta rikkomuksesta ja sääntöjen vastaisuudesta tai sääntöjen väärästä soveltamisesta, joka on tai on saattanut vaikuttaa otteluun ja sen lopputulokseen. Erotuomarinottelussa tekemät päätökset ovat lopullisia. Tällaisia päätöksiä vastaan tehdyt vastalauseet eivät pääsääntöisesti voi johtaa uusintaotteluun. Turnausjärjestäjä voi kuitenkin määrätä uusintaottelun, mikäli erotuomari on tehnyt ottelussa sääntöjen vastaisen ratkaisun. Oikeus tehdä vastalause on vain ottelun osapuolilla. Vastalause osoitetaan turnausjärjestäjälle. Vastalauseottelussa tapahtuneiden seikkojen johdosta on ilmoitettava välittömästi ottelunpäätyttyä (viimeistään 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä). Vastalauseen tekijän on suoritettava turnausjärjestäjälle vastalausemaksu vastalauseen jättämisen yhteydessä. Vastalausemaksun suuruus on 100 €, joka palautetaan, mikäli se hyväksytään. Vastalausemaksu voidaan palauttaa perustellusta syystä myös silloin, kun vastalause hylätään tai jätetään käsittelemättä. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Myöhässä saapunutta vastalausetta ei käsitellä.

Edustusoikeutta tai pelioikeutta koskeva vastalause ja vastalausemaksu 100 € tulee toimittaa kirjallisena 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä järjestäjätaholle. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Ottelun lopputulos pysyy voimassa, kunnes asia on ratkaistu. Turnausjärjestäjä voi vastalauseen johdosta määrätä ottelun pelattavaksi uudelleen. Turnausjärjestäjä voi myös määrätä vastalauseen tehneen joukkueen voittajaksi, jolloin lopputulos on 5-0 tai muu järjestäjän määräämä lopputulos, josta vastalauseentehneen joukkueen vastustajajoukkue ei hyödy. Mikäli voittaneen joukkueenvastalause hyväksytään, jää ottelun lopputulos voimaan, jollei järjestäjä päätä muusta lopputuloksesta, joka on edullisempi vastalauseen tehneelle joukkueelle. Turnausjärjestäjä voi myös hyväksyä hävinneen joukkueen tai tasapelin pelanneenjoukkueen vastalauseen ja jättää silti lopputuloksen voimaan. Mikäli vastalause siitä, että joukkue on peluuttanut pelaajaa, jolla ei otteluhetkellä ole ollut edustus- tai pelioikeutta taikka että sen otteluun on osallistunut kilpailukiellon alainen toimihenkilö, hyväksytään, on joukkue määrättävä hävinneeksi.

Turnausjärjestäjällä on oikeus tarkistaa pelaajan henkilöllisyys.

Luovutukset

Luovutusvoitto on pääsääntöisesti 5–0. Se voi olla myös jokin muu sarjajärjestäjän määräämä tulos, jolloin taktikointi loppupeleissä ei ole mahdollista. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta. Turnauksen jury voi harkintansa mukaan tehdä poikkeavan päätöksen perustellusta syystä.

Luovutusvoitto kirjataan, jos

 1. jos joukkue ei ilmesty pelipaikalle
 2. jos joukkue myöhästyy vähintään 5 min
 3. jos joukkueella on alle 3 pelaajaa ottelua aloittaessa

Mikäli ottelu kuitenkin pelataan, niin että kohdista 2 tai 3 jompikumpi tai molemmat toteutuvat, katsotaan vastustajan hyväksyneen vallitseva tilanne ja ottelun lopputulos jää voimaan.

Vakuutukset

Joukkueiden kaikki pelaajat ja toimihenkilöt, joilla ei ole pelaajalisenssiä tai muuta voimassa olevaa vakuutusta huolehtivat itse vakuutuksistaan tapaturman tai muiden vahinkojen varalta. Tapaturman tai vahingon yms. sattuessa, turnaukseen pelaajina tai toimihenkilöinä osallistuvat ovat itse täysimääräisesti korvausvastuussa vahingosta. Arena Center Oy ei vastaa pelaajien tai toimihenkilöiden aiheuttamista vahingoista, tapaturmista tai niistä aiheutuvista kuluista.


Turnauksen VIP-Jatkot

Arena Center & Night People Group tarjoaa aikuisten joukkueille jatkot turnauksen jälkeen. Viralliset jatkot pidetään lauantai-iltana Apollossa (K18).

Jokainen turnaukseen osallistunut joukkue pääsee jatkopaikkaan VIP-jonon kautta ilmaiseksi sisään.


Yhteystiedot

Turnauksen järjestäjä
Arena Center Oy
Alakiventie 2
00920 HELSINKI
FINLAND
www.arenacenter.fi

Turnaustoimisto
floorball@arenacenter.fi
puh. 044 700 7066 (arkisin 9-16)

Turnauksen aikana kuvataan valokuvia ja videoita, joita jaetaan sosiaalisessa mediassa sekä hyödynnetään turnauksen markkinoinnissa.