fbpx
Varaa vuoro Arena Center AC Store Padel Keilahalli Leikkiluola

Sähly

Sählystä kaikki alkoi! Arena Centerin juuret ovat sählyssä, sillä vuonna 1993 Helsingin Vartiokylään avattu ensimmäinen toimipiste sisälsi yhden sählykentän. Vaikka yritys on nykyään kasvanut kolmen toimipisteen monitoimikeskuksiksi, sähly on säilynyttänyt suosionsa ja on edelleen mukana lajivalikoimassa.

Sähly pähkinänkuoressa

Sähly on salibandyn edeltäjä, jota pelataan pienellä kentällä (noin 10 m x 20 m) ja pelimuotona on kolme vastaan kolme peli. Maaleina toimivat normaaleja salibandymaaleja matalammat ja kapeammat maalit ja peliä pelataan useimmiten ilman maalivahtia. Maalin edessä on maalialue, johon ei saa astua. Sählyssä ei ole jäähyjä, vaan rikkeistä aiheutuu rangaistuslaukaus, joka lauotaan keskipisteeltä tyhjään maaliin.

Pelit pystyyn pienelläkin porukalla

Sählyssä kuusi pelaajaa riittää pelin käynnistämiseksi, joten sähly sopii erityisen hyvin pienillekin peliporukoille. Näin ollen laji on suosittu yritysporukoiden kesken esimerkiksi aamuliikuntana ennen työpäivän alkua.

Sähly on siitä hauska peli, että peliin pääsee hyvin käsiksi pienelläkin opastuksella, vaikka laji ei olisi etukäteen tuttu. Pelin makuun pääsee, kun osaa juosta ja maila pysyy kädessä. Sitten taitojen karttuessa peli nousee uudelle tasolle ja oma vaatimustasokin kasvaa, joten haasteita riittää eritasoisille pelaajille. Pienellä kentällä pelatessa myös ryhmän sisäiset taitoerot tasoittuvat, joten eritasoinenkin porukka saa hyvin peliä aikaiseksi.

Tutustu myös Taulukkopeliin, jolla saat vauhdikkaat pelit pystyyn välittömästi!

Salibandypelaajan pelikäsityksen kehittämismuoto

Sähly toimii myös hyvänä pelikäsityksen harjoittelumuotona salibandypelaajille. Kolme vastaan kolme pelissä jokaisen on pakko osallistua peliin ja pallokosketuksia tulee ison kentän peliä enemmän. Kun tilaa on vähemmän, pelaajat myös oppivat pelaamaan pienessä tilassa ja erityisesti nopea syötä-liiku-peli kehittyy.

Lue lisää vakio- ja yksittäisvuoroista sekä yksittäispelaamisesta Vuoromyynti-sivulta.

Vuorotiedustelu

Tällä lomakkeella voit tiedustella yksittäis- ja vakiovuoroja Arena Centerin halleista
  • Vakiovuoro tulee aloittaa 2 viikon kuluessa vuoron varaamisesta.
  • Tämä ei ole sitova varaus vaan alustava tiedustelu. Myyntipalvelumme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

    Myyntipalvelu
    puh. 044 700 7060
    myynti@arenacenter.fi

    Olen lukenut ja hyväksyn Arena Centerin tietosuojaselosteen

Varaa vuoro Myyntipalvelu (arkisin 9-16)
044 700 7060
Varaa vuoro
Arena Center
AC Store
Keilahalli
Keilahalli
Leikkiluola